Kotkan kaupunkiin on syntynyt elävä puistokulttuuri kauniiden ja viihtyisien puistoviheralueiden ansiosta. Ulkoilu- ja urheiluharrastus kuuluvat luonnollisesti puistoympäristöön. Valitettavasti vain ihmiset jäävät yhä enemmän kotiin tietokoneidensa ääreen raikkaan puistoilmasta nauttimisen sijaan.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Nämä kaksi asiaa voi kuitenkin yhdistää tarjoamalla pääsyn ilmaiseen langattomaan verkkoon kaupungin suosituimmilla puisto- ja torialueilla, kuten Isossa puistossa ja Karhulan torilla. Kokeilun ja asiakaskyselyn jälkeen verkkoyhteyttä voi laajentaa esimeriksi Katariinan niemeen, Kotkan torille, maauimalaan tai Sibeliuksen puistoon.

 

Käytännössä Kymen Puhelimen ja jonkin muun palveluntarjoajan kanssa tehtävä sopimus voi olla voimassa vain toukokuusta syyskuuhun - juuri parhaan puistosesongin aikana.

 

Kaikkien käytössä oleva ilmainen verkkoyhteys puistoissa vahvistaa puistojen roolia kaupunkilaisten olohuoneena.

 

Ehdotan, että Kotka aloittaa hankkeen selvittämisen ja toteuttamisen niin, että jo keväällä 2009 edellä mainittu on mahdollista.

 

 

 

Hilla Pohjalainen