17.9.2008:

 

Kaupunginhallitus 15.9. kokouksessaan päätti palauttaa Sapokan huoltorakennuksen uudelleen valmisteltavaksi. Syy oli se, että rakennuksen kustannusarvio yksinkertaisesti oli liian kallis.

Kaupunginjohtajan mukaan rakentamista ei voida aloittaa, ennen kuin kustannukset on oleellisesti saatu alemmas. Jätin kaupungin virkamiehille seuraavan evästyksen.

”Kaupungin tulee selvittää mahdollisuus rakentaa huoltorakennus oppilastyönä yhdessä Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston kanssa”. Mielestäni tällaisella yhteistyöllä saavutettaisiin huomattavat säästöt. Soitin ammattiopiston linjajohtajalle ja kyselin voisiko tällainen projekti toteutua. Sain vastaukseksi, että miksipä ei jos aikataulu ei ole kireä. Nyt tämän huoltorakennuksen rakentaminen on jäissä. Mielestäni kaupungin tulisi välittömästi aloittaa neuvottelut ammattiopiston kanssa tämän huoltorakennuksen rakentamisesta oppilastyönä. Kirjastoja uhkaa kurjimus kun kaupunki meinaa puristaa 100.000 euroa kirjastojen budjeteista. Se uhkaa mahdollisesti jopa sulkea joitakin niistä. Sen sijaan kaupunki voisi yrittää supistaa rakennus investointejaan yhteistyöllä ammattiopiston kanssa. Olisi sekin raha käytettävissä peruspalveluihin, niin kuin esimerkiksi kirjastoihin. Joitakin kouluremontteja ovat myös ammattiopiston oppilaat tehneet. Siitä tulikin mieleeni Jäppilän koulun teknisenluokan remonttitarve. Tila olisi siellä valmiina ei tarvitsisi tehdä,  kuin  pieni pintaremontti ja koulu saisi tilat käyttöönsä. Varmasti löytyy muitakin vastaavia kohteita joita oppilastyönä huokeasti voidaan tehdä.

Kaupungin rahojen käyttöä tulisi ajatella samoin kuin omiakin rahoja. On helppo langeta kiusaukseen vähän törsätä kun ei ole omat rahat kyseessä. Vastuu ei kuitenkaan häviä mihinkään. Vielä tärkeämpi asia on tietysti se mihin rahoja käytetään. Huolehditaanko peruspalveluista vai siitä, että Kotkan kaupungin aliurakoitsijoilla riittää töitä. Näillä evästyksillä vaaleja kohti.

Semi Lommi