Kotka on törsäämässä kunnallisiin ilmoituksiin

Kotkan kaupunginhallitus käsitteli maanantaina 24.11. kunnallisten ilmoitusten julkaisemista. Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle, että kunnalliset ilmoitukset julkaistaan 2009 Kymen Sanomissa, Ankkurissa, Hiiohoissa sekä Eteenpäin-lehdessä. Lisäksi ilmoitetaan julkisten kuulutusten ilmoitustaululla.

Tein muutosehdotuksen, jossa halusin, että kaupunki ilmoittaa ilmoitustaulun lisäksi vain Kymen Sanomissa ja Ankkurissa. Tämän ehdotuksen läpimeno olisi tiennyt Kotkalle noin 90000 euron säästöä ensi vuodelle. Jos näin toimitaan myös seuraavina vuosina, tietää se kotkalaisille veronmaksajille 360000 euron lisälaskua neljässä vuodessa. Mielestäni päätös oli erityisen typerä kun ajatellaan kaupungin taloustilannetta. Ehdotukseni hävisi kaupunginhallituksen äänestyksessä 8-3.

Mitä sitten oikeasti hyödyllistä voisi kaupunki tällä 90000 eurolla tehdä? Kaupunki voisi palkata lisäväkeä vanhustenhoitoon tai terveydenhoitopuolelle. Päiväkotien keittiöitä ei olisi tarvinnut lopettaa eikä kirjastojen lakkautuksista tarvitsisi puhua. Jäppilän koulullekin varmaan 90000 euroa vuodessa kelpaisi. Omaishoitajien korvausta voisi nostaa jne. Lista on loputon. Nyt valtuustolle kuitenkin esitetään, että tämä 90.000 käytetään turhaan ilmoitteluun.

Kysynkin, miksi ei riitä, että kaupunki ilmoittaa vain Kymärissä ja Ankkurissa ja miksi ei laiteta näitä 90000 euroa johonkin järkevään toimintaan. Tässä taitaa olla takana myös muuta keplottelua jota en nyt halua lehtien palstoilla retostella, vaan luotan, että kuntalaiset tajuavat mistä oikein on kysymys. Vasemmistoliittoa on arvosteltu vastuuttomasta politiikan tekemisestä. Tällaisten "pöllöpäätösten" vastustaminen on kuitenkin juuri sitä politiikkaa jota haluamme tehdä myös jatkossa.

SEMI LOMMI

Kaupunginhallituksen jäsen, kaupunginvaltuutettu