Seuraavassa kaupungin valtuuston kokouksessa 3.3. käsitellään Kotkan kaupungin strategia 2008 - 2016. Strategialuonnoksessa sanotaan, että "Kotkassa arvostetaan sosiaalista huolenpitoa, elinikäistä oppimista ja viihtyisää ympäristöä." Tietenkin on tärkeää arvostaa näitä asioita, mutta Kotkan Vasemmistoliiton valtuustoryhmän mielestä pelkkä arvostus ei riitä. Sosiaalisen huolenpidon ja elinikäisen oppimisen on oltava arkipäivää ja viihtyisään ympäristöön täytyy panostaa. 

Kotkan Vasemmistoliiton valtuustoryhmä ehdottaa kaupungin strategiaan myös taetta eettisistä kulutusvalinnoista. Nyt strategiaehdotuksessa puhutaan elintarvikkeiden turvallisuudesta, mutta yhtä tärkeää on niitten eettisyys ja ekologisuus. Kotkan kaupungin tulisi tulevaisuudessa enemmän panostaa lähi- ja luomuruokaan sekä Reilun Kaupan tuotteisiin.  

Lisäksi Vasemmistoliiton valtuustoryhmä vaatii strategian huomioivan seutukunnan rakennemuutoksen. Nykyisessä strategiaehdotuksessa Kotkan tulevaisuuden työpaikat ja elinkeinot nojautuvat lähes yksinomaan satamaan. Satama ei kuitenkaan saa olla ainoa työnantaja ja työllistäjä, vaan elinkeinorakenteen on oltava monipuolinen, joka turvaa työpaikkoja useilla eri sektoreilla. 

Hilla Pohjalainen, valtuustoryhmän sihteeri